Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Financial lease

Euro's

Heb je een eigen onderneming en wil je een auto kopen? Vaak gaat het om een grote investering die veel kapitaal uit het bedrijf halen. Gelukkig is er een andere manier om dit te regelen: financial lease! Bij Mobility Service financieren we de door jou gekozen auto tegen de beste voorwaarden zodat jij alvast kunt rijden in de spiksplinternieuwe Volkswagen, Hyundai of BMW. Benieuwd hoe dat werkt of een vrijblijvend voorstel ontvangen? Lees snel verder.

Kia EV6

Hoe werkt financial lease?

Financial leasen is een vorm van huurkoop, ofwel een lening. Je gaat een overeenkomst aan waarbij je (een deel van) de koopsom van een auto laat financieren. Vervolgens betaal je in een gestelde periode, bijvoorbeeld 60 maanden, de auto af naar 0 euro of een eventuele slottermijn. Aan het eind van het contract is de auto volledig in jouw bezit. Om de maandelijkse leasetermijn wat te verlagen kan je ervoor kiezen om een aanbetaling te doen of een slottermijn te hanteren. Wel adviseren wij altijd om de slottermijn zo laag mogelijk te houden, zo weet je zeker dat je aan het eind van je leasecontract niet met een restschuld blijft zitten. Je kan bij financial lease zowel voor een nieuwe als een gebruikte auto kiezen. Tevens heb je bij Mobility Service Finance de optie om de BTW mee te laten financieren, in dat geval hoef je deze niet vooraf te voldoen.

Voordelen financial leasen

Bij financial lease kun je net als bij operational lease werkkapitaal vrijhouden om te investeren in je bedrijf in plaats van in een nieuwe auto. Je spreidt de autokosten over een periode uit en je hoeft zodoende geen grote aanspraak te maken op je liquiditeit. Hierdoor kan een financial leasecontract een fiscaal aantrekkelijke keuze zijn. Ook wanneer je verwacht dat je auto langer meegaat dan het contract duurt en je het niet erg vind om langer in een auto te rijden kan financial lease interessant zijn. Immers kan je na afloop van het contract gewoon in de auto blijven rijden gezien het je eigendom is.

Vinkjes
Smileys

Nadelen van financial lease

Hoewel financial lease verschillende voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen ten opzichte van operational lease. Een van de belangrijkste nadelen is dat je als eigenaar van de auto verantwoordelijk bent voor alle bijkomende kosten, zoals onderhoud, verzekering en wegenbelasting. Dit brengt extra administratieve taken met zich mee en kan onverwachte kosten met zich meebrengen. Daarnaast draag je bij financial lease het volledige economische risico van de auto, inclusief waardevermindering. In tegenstelling tot een auto leasen met operational lease, waarbij je de auto na afloop van het contract gewoon kunt inleveren, moet je bij financial lease zelf een koper vinden als je van de auto af wilt voordat deze volledig is afbetaald. Bovendien ben je gebonden aan het gekozen voertuig gedurende de looptijd van het contract, waardoor je minder flexibiliteit hebt in het upgraden naar een nieuwere of andere auto. Het is belangrijk om deze aspecten in overweging te nemen bij het kiezen tussen financial lease en operational lease.

Wat moet ik zelf regelen bij financial lease?

Financial lease is een lening zoals eerder gesteld. Naast het betalen van de maandelijkse termijnen ben je als eigenaar van de auto zelf verantwoordelijk voor het onderhoud, de verzekering, de wegenbelasting en alle aanvullende zaken betreffende de auto. Wanneer je een auto financiert is het belangrijk dat je kiest voor een verzekeringspolis met financieringsclausule. Dit is een clausule die aangeeft dat op het moment dat er schade aan de auto is, of deze total loss is, de schade afgerekend moet worden met de financier tenzij deze akkoord gaat met betaling aan de verzekerde zelf. Met een goede verzekering bij ongevallen zorg je ervoor dat je in het geval van total loss geen restschuld hebt; wel zo fijn in een nare situatie!

Hand met smartphone
Twee mannen met smartphone

Financial leasen zonder BTW aan te betalen

Als Mobility Service Finance bieden wij een uniek product aan. Normaal gezien moet je bij financial lease de BTW vooraf voldoen. Wij kunnen ook de BTW voor je meefinancieren! Je krijgt de BTW vervolgens over je betaalde maandtermijnen en/of aanbetaling terug. Hiermee weet je zeker dat wanneer je kiest voor een aanbetaling, deze ook direct je maandbedrag lager maakt.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl