Beoordeeld met 9,3
085 4871400

Full operational lease

Blije post its

Voordat je de keuze voor een auto leasen kunt maken, moet je wel weten welke leasevorm het beste bij je past. Bij zakelijk leasen kun je kiezen voor full operational lease, netto operational lease en financial lease. Op deze pagina kom je alles te weten over full operational lease en in welke mate dit verschilt van de rest van de opties.

Blije vrouw kijkt in autospiegel

Wat is full operational lease?

Wanneer de gekozen auto wordt geleased met de full operational leasevorm, zijn wij bij Mobility Service verantwoordelijk voor de auto. Wij blijven ook de eigenaar van de auto en regelen alle praktische zaken, zoals:

✅ Verzekering

✅ Onderhoud

✅ Reparaties

✅ Bandenvervanging

✅ (optioneel)Vervangend vervoer

✅ Motorrijtuigenbelasting

Het enige wat jij hoeft te doen is een vast bedrag per maand betalen en laden/tanken. Dit is hierom ook de meest populaire leasevorm, omdat wij de berijder volledig ontzorgen.

Voordelen full operational leasen

Deze all inclusive leasevorm is erg populair onder zakelijke leaserijders, omdat het ervoor zorgt dat je financieel flexibel blijft. Doordat er geen grote investering nodig is voor het aanschaffen van een (elektrische) auto, kan dit kapitaal gebruikt worden in het bedrijf. Ook hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte kosten van onderhoud of reparaties en weet je dus ook precies waar je aan toe bent elke maand. Zo kun jij je focussen op waar het echt om draait: ondernemen!

Een ander voordeel van full operational leasen is dat je altijd beschikt over de nieuwste modellen, omdat je namelijk iedere 1-5 jaar kunt wisselen van auto zonder dat dit extra kosten met zich meebrengt. Aan het einde van de leaseperiode lever je de zakelijke leaseauto gewoon weer in. De duur van het leasecontract is afhankelijk van wat je aan het begin afsluit. Full operational lease wordt doorgaans afgesloten voor minimaal 12 maanden. Wil je korter leasen? Kijk dan vooral eens bij ons shortlease aanbod.

Blije vrouw op kruk

Wat is het verschil tussen full operational lease en financial?

Het grote verschil tussen full operational lease en financial lease is bij wie het risico van de leaseauto draagt en wie de economische eigenaar is van de auto. Bij financial lease ben je als berijder zelf gelijk economisch eigenaar van de auto. Dit houdt in dat je zelf verantwoordelijk bent voor het onderhoud, de wegenbelasting en eventuele reparaties. Tijdens de leaseperiode is de auto wel juridisch eigendom van Mobility Service. Dit houdt in dat we de auto terug kunnen halen bij het niet (tijdig) betalen van de afgesproken termijnen. Bij full operational lease blijft Mobility Service de eigenaar en regelen wij ook alle zaken omtrent het onderhouden van de auto. Degene die de auto leaset zal nooit eigenaar worden van de auto en na afloop van de leaseperiode levert diegene de auto weer in.

Blauwe auto met hand

Wat is het verschil tussen full operational lease en netto operational lease?

Het verschil tussen full operational lease en netto operational lease is dat degene die de auto leaset bij full operational lease operationeel volledig niet verantwoordelijk is. Bij die vorm van leasen worden alle operationele zaken geregeld door de leasemaatschappij, terwijl bij netto operational lease een deel de verantwoordelijkheid van degene die de auto leaset is. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het onderhoud of eventuele reparaties. In ruil hiervoor is het leasebedrag lager, maar kun je dus wel te maken krijgen met onvoorziene kosten.

Mobility licenseplate

Mail of bel ons
We helpen graag

085 48 71 400 info@mobilityservice.nl